fbpx
skip to Main Content
info@ese-int.nl | +31 (0) 40 255 3700 | ESE International B.V.
Login     Registreren    

Vaseline pot 200g

2,45

(2,96 inclusief 21% BTW)

Basis voor zalven. Invetten van droge huid.

Artikelnummer: 223020 Categorie├źn: ,

Beschrijving

Vaseline is zalfachtige massa die vloeibaar wordt bij een temperatuur van ongeveer 40 tot 60 graden Celsius. Het bestaat uit koolwaterstoffen, die grotendeels alifatisch zijn. In ongezuiverde vorm kan het kankerverwekkende stoffen bevatten, in gezuiverde vorm is het hiervan ontdaan. Het is bestand tegen de inwerking van vrijwel alle chemicali&eumln. Vaseline wordt in de geneeskunde, de techniek en de cosmetica gebruikt.
Het heeft de eigenschap om niet in de huid te trekken, het blijft op de huid liggen en dekt deze goed af.
&nbsp
In de geneeskunde wordt het daarom onder meer gebruikt om de huid af te dekken bij eczeem, brandwonden, een extreem droge huid of in andere gevallen waarbij de huid haar barri&egraverefunctie niet meer voldoende kan uitoefenen.
&nbsp
In de cosmetica wordt het gebruikt in preparaten voor bescherming tegen kou of vocht, maar ook in preparaten tegen een droge huid. De INCI-naam is petrolatum. Volgens sommige bronnen kan het gebruik van vaseline op de huid leiden tot een huidaandoening: de zogenaamde paraffineverslaving.
&nbsp
Daarnaast wordt vaseline gebruikt als smeermiddel en om metalen onderdelen te beschermen tegen corrosie.
&nbsp
Bij kunststof scharnierende onderdelen kan het worden gebruikt als smeermiddel daar (witte vaseline, in tegenstelling tot veel andere oli&eumln en vetten, deze niet aantast daar deze zuurvrij is.

Back To Top