Materialen voor bhv

Welke materialen heeft een BHV’er nodig?

De bedrijfshulpverlener is afhankelijk van de juiste materialen

We hopen het natuurlijk niet, maar het komt helaas wel eens voor: een noodsituatie. Er is bijvoorbeeld een ongeval gebeurd of er woedt een brand en het gebouw moet geëvacueerd worden. De bedrijfshulpverlener en EHBO’er moeten dan snel in actie komen. Met de juiste materialen kan de BHV’er efficiënter handelen, wat zorgt voor veiligere omstandigheden en goede hulpverlening tijdens calamiteiten.

Kies voor de juiste BHV materialen

Bij BHV producten draait het vooral om de juiste uitrusting die de BHV’er kan helpen bij calamiteiten. Bedrijfshulpverleners moeten namelijk eerste hulp verlenen, alarm slaan, mensen uit het gebouw evacueren en snel de hulpdiensten kunnen inschakelen.

Het is dus van groot belang dat uw BHV- en EHBO materiaal ruim voldoende aanwezig is en op een zichtbare plek wordt opgeslagen. Er zijn verschillende soorten materialen die voor een snelle hulpverlening noodzakelijk zijn.

In geval van nood of bij een ongeval moet u snel kunnen handelen en de juiste materialen voorhanden hebben. Uw BHV kast is het centrale punt waar uw materialen liggen. Zorg dat de kast makkelijk toegankelijk is en op een zichtbare plek wordt opgehangen.

Deze handige fluorescerende hesjes zorgen voor een goede herkenbaarheid door middel van reflecterende banden. Ze zijn bij ons ook verkrijgbaar met opdruk BHV, HOOFD BHV, EHBO of een andere opdruk naar keuze. Men kan snel en duidelijk zien welk aanspreekpunt ze moeten hebben. Ook in het donker of bij rookontwikkeling makkelijk herkenbaar.

Om brand snel onder controle te krijgen, zijn goede brandblussers van groot belang. Ook in geval van het blussen van elektrische apparatuur dat vlam heeft gevat.

Bij een stroomstoring of rookontwikkeling bieden zaklampen een uitkomst om u en anderen in veiligheid te brengen.

Fluorescerende armbanden die ook verkrijgbaar zijn met een BHV of EHBO opdruk.

Wanneer mindervaliden niet zelfstandig het gebouw kunnen verlaten, dan biedt de Evac Chair uitkomst voor personenvervoer over trappen!

Snelle herkenning en handelen door middel van duidelijke aanduidingen. Pictogrammen zijn taalonafhankelijk en uniform te gebruiken.

Maak u goed verstaanbaar in grotere ruimtes en bereik luid en duidelijk grotere gezelschappen.

BHV is verplicht voor ieder bedrijf met één of meer medewerkers.
Zorg dat u goed bent voorbereid!

Meer informatie of advies?

Goede BHV materialen zijn dus een must voor uw organisatie om ervoor te zorgen dat uw BHV’er snel en efficiënt kan functioneren ten tijde van een calamiteit. Dit vergroot de veiligheid van uw werknemers en relaties in en rond het gebouw.

Wilt u meer weten over de juiste materialen?

We helpen u graag verder met een vrijblijvend advies voor een goede uitrusting voor uw bedrijf. Ook vindt u in onze webshop een groot aanbod van BHV- en EHBO materialen om in een noodsituatie of tijdens een calamiteit snel te kunnen handelen. Neem contact met ons op. Het team van ESE International staat voor u klaar.