• Gratis bezorging vanaf €150,-
 • Binnen 3 werkdagen bezorgd
 • Volgens de Oranje Kruis Richtlijnen
 • Advies op maat

Onderhoud verbanddozen

Veel organisaties kopen een verbanddoos of EHBO-koffer om er vervolgens nooit meer naar te kijken. Zeker op plekken waar de kans op ongevallen klein is, staan verbanddozen vaak te verstoffen. Toch is het raadzaam om een verbanddoos regelmatig te controleren en de inhoud aan te vullen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en veel verbandmiddelen hebben een uiterste houdbaarheidsdatum.

Om te voorkomen dat jouw verbanddozen niet gebruiksklaar zijn bij een ongeluk, kun je het onderhoud van de verbanddozen uitbesteden aan ESE International. Onze professionals komen dan langs om de verbanddozen vakkundig te inspecteren, reinigen en aan te vullen.

Verbanddoos controle en onderhoud

Het controleren van verbanddozen en EHBO-koffers kan een organisatie veel tijd kosten. Tijd die er niet altijd is. Met een servicecontract bij ESE International geef je de controle en het onderhoud van al jouw verbanddozen uit handen.

Sluit je een servicecontract af, dan komen onze servicemedewerkers langs om de verbanddozen grondig te reinigen en de inhoud te controleren. Uiteraard wordt de inhoud aangevuld als dat nodig is. Is alles goed bevonden? Dan brengen we een controlesticker aan.

Tip: nog niet in het bezit van een verbanddoos? Uiteraard kun je bij ons ook een verbanddoos kopen.

Voordelen van het onderhoud

Met een servicecontract ben je altijd verzekerd van een goed gevulde, gebruiksklare verbanddoos. Hiermee kun je altijd de juiste hulpverlening bieden aan medewerkers, klanten of bezoekers. Geef je het onderhoud van je verbanddoos uit handen aan ESE International, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Controle en onderhoud door gecertificeerde controleurs
 • Grondige inspectie en reiniging van alle verbanddozen
 • Inclusief controlesticker
 • Volledige ontzorging, zodat jij je kunt richten op je corebusiness
 • Combinatie met onderhoud van AED’s en brandblusmiddelen mogelijk

Kosten van controle en aanvulling

Bij ESE International heb je de mogelijkheid om een servicecontract voor een jaar of voor 3 jaar af te sluiten. De kosten bedragen € 5,- per verbanddoos. Dit is exclusief voorrijkosten en eventuele kosten voor aanvulling.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om een losse controle voor één of meerdere verbandtrommels te boeken. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over verbanddozen

Ja, een verbanddoos is verplicht voor bedrijven, met uitzondering van eenmanszaken. Deze verplichting is wettelijk vastgesteld.
Volgens de Arbowet moet een verbanddoos ‘regelmatig en voldoende’ gecontroleerd worden. Dit houdt in dat er elk half jaar een controle moet plaatsvinden, of vaker wanneer het risicoprofiel dit vereist. We raden aan om de inhoud van een verbanddoos na elk ongeluk te checken.
Verbanddozen zijn er in verschillende soorten en maten. Dit maakt het lastig om te bepalen hoeveel verbanddozen er in een organisatie nodig zijn. We maken onderscheid tussen verbandoos A (geschikt voor 25 personen of meer) en verbanddoos B (geschikt voor 0 tot 25 personen). Neem voor meer informatie en een advies op maat contact met ons op.
Ja, naast de controle en reiniging van de verbanddoos, vult onze controleur ontbrekende verbandmiddelen aan. Verbandmiddelen waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is, worden vervangen. De controleur plakt na de controle een sticker op de verbandtrommel, zodat de controle vervaldatum duidelijk is. Zo is gemakkelijk terug te zien wanneer de verbanddoos opnieuw gecontroleerd dient te worden.
Veel verbandmiddelen hebben een uiterste houdbaarheidsdatum (niet te verwarren met de productiedatum). Dit geldt met name voor steriele verbandmiddelen. Dit zijn producten die steriel verpakt zijn, waardoor ze hygiënisch en bacterievrij zijn. Is de houdbaarheidsdatum verstreken, dan kan de fabrikant de antibacteriële werking van het product niet meer garanderen.
Een verbanddoos moet goed zichtbaar en binnen handbereik zijn. Om deze reden raden wij aan om een verbanddoos altijd op ooghoogte te hangen. Zorg er daarnaast voor dat iedereen weet waar de verbanddoos hangt, zodat er snel gehandeld kan worden in geval van nood.

Verbanddoos controle en onderhoud laten uitvoeren?

Wil je de veiligheid van jouw medewerkers, klanten of bezoekers waarborgen en jouw verbanddozen laten controleren door ESE International? Onze controleurs staan voor je klaar. Het onderhoud van verbanddozen is tevens te combineren met het onderhoud van AED’s en brandblusmiddelen. Je kunt een servicecontract afsluiten via onderstaand formulier of neem contact op voor de mogelijkheden.

  Vink aan welk onderhoud u aan wilt vragen *

  Vink de onderhoudsfrequentie aan *