• Gratis bezorging vanaf €150,-
 • Binnen 3 werkdagen bezorgd
 • Volgens de Oranje Kruis Richtlijnen
 • Advies op maat

Onderhoud Evac Chair

Is jouw organisatie voorzien van onze Evac Chair? Maak je ontruimingsplan dan waterdicht door regelmatig onderhoud aan de evacuatiestoel uit te laten voeren. Regelmatige controle en periodiek onderhoud houdt de Evac Chair in topconditie en voorkomt problemen zoals vroegtijdige slijtage.

Het onderhoud aan de Evac Chair mag alleen door de gecertificeerde controleurs van ESE International worden verricht. Hiervoor kun je een full service contract afsluiten. De evacuatiestoel wordt dan jaarlijks aan een grondige inspectie onderworpen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Evac Chair controle en onderhoud

Het onderhoud van een Evac Chair vraagt om specifieke kennis. Kennis die onze ervaren en professionele servicemedewerkers in huis hebben. ESE International heeft daarom een full service contract samengesteld. Met dit servicecontract ben je verzekerd van een periodieke controle van jouw Evac Chair. Onze controleurs komen jaarlijks langs om alle evacuatiestoelen in het gebouw te inspecteren aan de hand van een inspectierapport. Eventuele kapotte onderdelen worden in overleg vervangen of gerepareerd. Daarnaast wordt gecontroleerd of de Evac Chair zich nog op de juiste plaats in het gebouw bevindt en wordt de stoel uitgebreid getest.

Voordelen van het onderhoud

Onderhoudswerkzaamheden aan de Evac Chair mogen alleen worden verricht door medewerkers van ESE International. Dit biedt meerdere voordelen:

 • Inspectie door gecertificeerde controleurs
 • Korte lijnen wanneer onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden
 • Planning door ESE International; volledige ontzorging
 • Jouw Evac Chair is altijd in topconditie, waardoor je de juiste hulpverlening kunt bieden

Heb je nog geen Evac Chair of is deze aan vervanging toe? Bij ESE International kun je makkelijk een Evac Chair kopen!

Kosten van het onderhoud

Een full service contract sluit men over het algemeen af voor een periode van 5 jaar, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een eenmalige controle. De kosten bedragen € 50,- per Evac Chair. Daarnaast brengen wij voorrijkosten in rekening.

Wil je weten wat de totale kosten van het onderhoud aan jouw evacuatiestoel(en) zijn, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen evacuatiestoelen

Nee, onderhoud aan een Evac Chair is niet verplicht. Omdat het om een Medical Device, oftewel medisch hulpmiddel gaat (klasse 1), raden wij onderhoud aan de Evac Chair wel aan.
Nee, het hebben van een Evac Chair is niet verplicht. Echter werkgevers zijn verantwoordelijk voor het evacueren van alle aanwezigen. Bij het evacueren van minder valide is de Evac Chair een handig hulpmiddel.
Om te bepalen welke Evac Chair geschikt is voor jouw gebouw, kijken we naar de trap. Wat is de hellinggraad van de trap en gaat het om een rechte trap of wenteltrap? Onze medewerkers komen graag langs om te kijken welke evacuatiestoel het meest geschikt is voor jouw situatie.
ESE International biedt twee trainingen: de gebruikerstraining en de key-trainer-cursus. Een succesvolle afronding van de gebruikerstraining geeft je het recht om de Evac Chair twee jaar te bedienen. Met het certificaat van de key-trainer-cursus mag je zelf trainingen geven binnen de organisatie. De trainingen zijn niet verplicht, maar voor een succesvolle evacuatie met de Evac Chair is goed opgeleid personeel onmisbaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de trainingen.
Wij raden aan om de Evac Chair één keer per jaar te laten controleren. Zo weet je zeker dat deze, in geval van nood, naar behoren werkt.
Nee, de controle en het onderhoud aan de Evac Chair mogen alleen door medewerkers van ESE International worden uitgevoerd. Doe je dit toch zelf, dan vervalt het recht op garantie.
Een Evac Chair moet vervangen worden wanneer deze versleten is of niet meer voldoet aan de normen. Is jouw Evac Chair ouder dan 10 jaar? Dan raden wij aan om deze te vervangen. Wij voeren dan geen controle of onderhoud meer uit op de stoel in verband met de verouderde onderdelen.
Garantie geldt voor alle onderdelen die niet aan slijtage onderhevig zijn. Glijriemen zijn daarom niet bij de garantie inbegrepen. Schade die voortkomt uit ondeskundig gebruik wordt tegen betaling gerepareerd.

Evac Chair onderhoud laten uitvoeren?

Wil jij problemen tijdens een evacuatie voorkomen en wil je het onderhoud aan jouw Evac Chair(s) door ESE International laten uitvoeren? Sluit dan een full service contract af via onderstaand contactformulier of stuur ons een mailtje. Het is ook mogelijk om het onderhoud aan de Evac Chair te combineren met het onderhoud aan verbanddozen en brandblusapparaten. Neem gerust contact op voor meer informatie.

  Vink aan welk onderhoud u aan wilt vragen *

  Vink de onderhoudsfrequentie aan *