• Gratis bezorging vanaf €150,-
  • Binnen 3 werkdagen bezorgd
  • Volgens de Oranje Kruis Richtlijnen
  • Advies op maat

Brandblusser onderhoud

Om de brandveiligheid in een gebouw te waarborgen zijn goed functionerende brandblustoestellen essentieel. Voor het onderhoud van brandblussers en brandslanghaspels gelden daarom strenge, wettelijke regels. Zo moeten brandblussers minimaal één keer per twee jaar worden gecontroleerd en moeten brandslanghaspels jaarlijks aan een keuring worden onderworpen. Veel verzekeraars eisen echter een jaarlijkse keuring van alle brandblusmiddelen.

ESE International verzorgt het jaarlijks onderhoud aan brandblussers en brandslanghaspels. Onze REOB/VEBON gecertificeerde servicemedewerkers komen langs om de brandblustoestellen te controleren. Grondig, vakkundig en altijd volgens de wettelijke NEN-normen. Neem contact op voor meer informatie of vul onderstaand formulier in om een servicecontract af te sluiten.

Brandblusser controle en keuring

Met een servicecontract van ESE International ben je verzekerd van een periodieke controle en keuring van al jouw brandblusapparaten. Tijdens de keuring worden de aanwezige brandblusmiddelen gecontroleerd volgens de geldende NEN-normen (2559, 2659 en 671-3). De toestellen worden onder meer gecontroleerd op de werking van de onderdelen en op eventuele beschadigingen. Daarnaast brengen we een rapportage uit met onze werkzaamheden en bevindingen. Uiteraard worden de toestellen na de keuring voorzien van een controlesticker.

Werkt het toestel niet naar behoren (niet ‘gebruiksklaar’) of moet het vervangen worden? Dan zullen we je hier uitgebreid over adviseren.

Tip: heb je nog geen brandblussers of is een toestel aan vervanging toe? Bij ESE International kun je ook een brandblusser kopen.

Voordelen van brandblusser en brandslanghaspel controle

Voor het onderhoud en de keuring van brandblussers en brandslanghaspels geldt een strenge wetgeving. En dat is niet voor niets. Brandblusmiddelen spelen een grote rol bij de (brand)veiligheid in een gebouw. Zijn jouw toestellen niet gebruiksklaar? Dan riskeer je een boete bij een controle van de brandweer en, erger nog, je brengt de veiligheid van werknemers, klanten of bezoekers in gevaar. Profiteer daarom van de voordelen van een periodieke keuring door ESE International:

  • Controle en onderhoud van brandblussers door REOB/VEBON gecertificeerde servicemedewerkers
  • Controle en onderhoud van brandblussers volgens de NEN-normen (2559, 2659 en 671-3)
  • Uitgebreid rapport met bevindingen na onderhoud
  • Uitgebreid advies met kostenopgave voor eventuele vervangingen
  • Planning door ESE International; je hoeft niets te doen

Kosten van de keuring

De kosten voor het onderhoud en de keuring van brandblussers zijn inclusief voorrijkosten, rapportage en controlesticker. De exacte prijs is echter afhankelijk van het aantal brandblusmiddelen en het risicoprofiel van het bedrijf.

Wil je jouw brandblusser(s) laten keuren en ben je benieuwd naar de totale kosten? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen brandblusser onderhoud

Brandblussers zijn verplicht in bedrijfspanden en in alle gebouwen die publiek toegankelijk zijn. Denk aan winkels, horecagelegenheden, hotels en musea.
Om het omvallen van brandblussers te voorkomen is het belangrijk dat brandblusmiddelen opgehangen worden. Het is niet toegestaan om brandblussers los op de grond te plaatsen.
Wanneer brandblussers in een zakelijke of publieke omgeving worden geplaatst, moeten de locaties van de brandblussers altijd aangegeven worden met een pictogram.
Brandblusmiddelen kun je het beste plaatsen op plekken waar mensen er snel bij kunnen. Hang ze op een goede hoogte in het zicht en zorg dat ze niet geblokkeerd worden door andere objecten. Belangrijke plekken waar brandblusmiddelen kunnen hangen zijn een trappenhuis, receptie of centrale hal.
Een brandblusser die op een vaste plek hangt, gaat meestal 20 jaar mee. Let wel: de levensduur van een brandblusser is ook afhankelijk van het onderhoud van de brandblusser.
Volgens de wet moeten er per 150 m2 twee bluseenheden aanwezig zijn, zoals een brandblusser en een brandhaspel. Is er een verhoogd brandrisico, zoals in een ruimte waar met hout of brandbare vloeistoffen wordt gewerkt, dan moeten er twee bluseenheden per 100 m2 aanwezig zijn.
In Nederland moeten brandblussers in bedrijven en openbare ruimtes op maximaal 1 meter hoogte hangen, gerekend vanaf de bovenkant van de rode romp.
Er zijn verschillende soorten brandklassen. Niet elke brandblusser kan elke brand blussen. Zo is een schuimblusser vooral geschikt om branden van vaste stoffen en vloeistoffen te blussen (klasse A en B). Met een poederblusser doof je ook branden van gassen zoals aardgas en LPG én branden van brandbare metalen (klasse C en D). Met een CO2-blusser kun je vloeistofbranden en elektrabranden doven (klasse B en E).
Een schuimblusser is de beste brandblusser voor in de auto. Deze brandblusser is, in tegenstelling tot een poederblusser, niet snel leeg en richt minder nevenschade aan.

Brandblusser controle en onderhoud laten uitvoeren?

Wil je de brandveiligheid in jouw gebouw waarborgen en wil je de controle en het onderhoud van jouw brandblusser laten uitvoeren? Onze controleurs komen graag bij je langs. Het onderhoud van de brandblussers is tevens te combineren met het onderhoud van AED’s en verbandtrommels. Sluit vandaag nog een servicecontract af via onderstaand formulier of neem contact op voor de mogelijkheden.

    Vink aan welk onderhoud u aan wilt vragen *

    Vink de onderhoudsfrequentie aan *