Snel en veilig evacueren met een vluchtladder

Bij brand in een woning of gebouw moet u snel en veilig kunnen vluchten.
De keuze voor een goede vluchtladder is van levensbelang.

Wat is een vluchtladder?

Een vluchtladder wordt ook wel reddingsladder, brandladder of noodladder genoemd. Het is een levensreddend en compact hulpmiddel om te kunnen ontsnappen vanuit het raam in geval van nood. Bij brand in uw woning of op kantoor kan de normale vluchtroute versperd zijn. Wanneer u vast zit op de eerste verdieping of hoger, moet u een alternatieve vluchtroute hebben om in veiligheid te komen. De vluchtladder kan aan de vensterbank worden gehangen waardoor er een extra vluchtroute ontstaat, zodat u snel en veilig kunt vluchten. Mede door het lichte gewicht en het handige formaat, is de vluchtladder het levensreddende middel in geval van nood. Vluchtladders zijn bij ons verkrijgbaar tot wel 20 meter. Afhankelijk van de etagehoogte van het gebouw kan de noodladder vanaf de 6e of 7e verdieping geplaatst worden.

Hoe werkt een vluchtladder?

De vluchtladder is eenvoudig in gebruik en met speciale haken aan de vensterbank te bevestigen. Wanneer de ladder is geplaatst, maakt u de sluiting los en werpt u de ladder makkelijk uit. Bij het afdalen kunnen meerdere mensen de vluchtlader gebruiken tot een gewicht van 450kg.

Het advies is om met maximaal 3 personen tegelijk af te dalen. Moet u vluchten met kinderen? Een volwassene moet als eerste evacueren om zo de noodladder stabiel te houden. Draag alleen kinderen indien noodzakelijk.

De juiste lengte

Wanneer u een vluchtladder gaat aanschaffen is het goed om te weten welke lengte nodig is om de grond te bereiken. Het is raadzaam om een wat langere lengte te kiezen, zodat u veilig de grond kan bereiken.

Wij vragen u daarnaast ook eerst de diepte van uw raamkozijn / vensterbank op te meten. Het is namelijk belangrijk dat bevestigingshaken goed passen, zodat de brandladder stabiel hangt en u veilig kunt afdalen. Het is raadzaam om een wat langere lengte te kiezen, zodat u veilig de grond kunt bereiken. De vluchtladders uit ons assortiment kunnen gehangen worden aan een vensterbank van maximaal 38 cm diep. Deze brandladders zijn niet optimaal te bevestigen aan de ophangbeugels indien de vensterbank dieper is dan 38 cm.

De meest voorkomende lengtes, afhankelijk van de etagehoogte zijn:

5 Meter : Geschikt voor 1 of 2 etages
7 Meter : Geschikt voor 2 of 3 etages
10 Meter : Geschikt voor 3 of 4 etage
16 Meter : Geschikt voor 5 of 6 etages
20 Meter : Geschikt voor 6 of 7 etages

Vluchtladder

 

Tips bij het gebruik van een vluchtladder

Direct inzetbaar

Plaats de ladder dichtbij het vluchtraam of onder het bed, zodat de ladder binnen handbereik is bij brand. Berg de ladder niet bovenop een kast of een moeilijk bereikbare plek. De ladder mag niet geplaatst worden in het zonlicht of bij een temperatuur van meer dan 50 graden Celsius.

Veilige vluchtroute

Zorg dat u veilig buiten kunt komen als er brand uitbreekt. Bepaal hoe u kunt vluchten via de snelste en veiligste route vanuit elke ruimte. Bepaal ook een alternatieve weg als de eerste route versperd kan zijn. Het oefenen van de vluchtroute wordt sterk aangeraden om nog sneller te kunnen handelen in geval van nood.

Houd de tussendeur gesloten

Bij brand kan het vuur extra aanwakkeren wanneer het raam wordt geopend. Zorg dat de tussendeur gesloten is voordat u naar buiten vlucht.

Op iedere etage een vluchtladder

Een noodladder op iedere etage is een dringend advies, zodat u snel en veilig kunt vluchten vanaf elke verdieping.

Voordelen van een vluchtladder

Eenvoudig in gebruik
Creëert een alternatieve vluchtroute
Te bevestigen aan de vensterbank
Compact en gemakkelijk op te bergen
Levensreddend

Meer weten over vluchtladders?

Een vluchtladder is dus een noodzakelijk hulpmiddel om veilig te kunnen vluchten vanuit het raam in geval van nood.

Kunnen wij u helpen met meer informatie voor de aanschaf van de beste vluchtladder? Of met andere evacuatie hulpmiddelen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Het team van ESE-International helpt u graag verder. Vul het contactformulier in of bel direct via 040-2553700. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. Ook via onze chat op de website.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante blogartikelen en het laatste nieuws van ESE International? Bekijk hier ons nieuwsoverzicht.