10 goede redenen voor professionele pictogrammen

10 goede redenen voor professionele pictogrammen

Waarom gebruiken we pictogrammen?

Pictogrammen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vooral niet nu er ook veel pictogrammen gebruikt worden met betrekking tot veiligheid en het coronavirus. We gebruiken pictogrammen om snelle herkenbaarheid te kunnen geven in vele situaties. Deze aanduidingen geven namelijk direct duidelijkheid in plaats van een mededeling met (veel) tekst. Ook voor mensen uit andere landen die de taal niet spreken, geven pictogrammen snel en heldere informatie.

In dit blog geven we u graag de voordelen van het gebruik van pictogrammen en waarom juist in geval van calamiteiten pictogrammen zo belangrijk zijn.

Verhoog de veiligheid door professionele pictogrammen

In geval van een calamiteit of noodsituatie moet er snel gehandeld kunnen worden. Tijd is cruciaal bij hulpverlening en evacuatie. Het gebruik van professionele pictogrammen verhoogt de veiligheid enorm. Waarom? Pictogrammen zijn visueel en geven snel herkenbaarheid.

Aanduidingen voor een nooduitgang, looprichtingen, BHV, locatie van brandblusser, AED, EHBO koffer en Evac Chairs. Het zijn een een aantal voorbeelden, maar een must in uw bedrijf of op locaties waar veel mensen aanwezig zijn. Zo kan:

Men bij brand, snel en efficiënt het pand verlaten door middel van duidelijke aanduidingen.
Men snel hulpmiddelen vinden, zoals een brandblusser, EHBO koffer of AED.
Men locaties met veel mensen, taalonafhankelijk, informeren met heldere instructies.

Pictogrammen kunnen direct de boodschap duidelijk maken. Zo kunnen mensen snel reageren, ook in geval van nood.

De voordelen bij gebruik van pictogrammen

  1. Snelle herkenbaarheid
  2. Verhoogt ook bij calamiteiten de veiligheid
  3. Relatief goedkoop
  4. Duurzaam in gebruik
  5. Valt extra op in noodsituaties
  6. Duidelijkheid bij instructies
  7. Eenvoudig in gebruik
  8. Allerlei vormen en kleuren zijn mogelijk, om de pictogram extra op te laten vallen
  9. Grote groepen snel kunnen voorzien van informatie
  10. Taalonafhankeilijk, uniform te gebruiken, ook internationaal

Ook preventief

Ook kunnen pictogrammen helpen om ongewenste situaties te voorkomen. “let op, gevaar” aanduidingen, verbodsborden, stopborden etc. Echter ook in het huidige klimaat, waarbij instructies belangrijk zijn, zoals afstand houden, desinfecteren en mondkapjes dragen. Gebruikers van uw locatie worden duidelijk ingelicht en kunnen direct over gaan tot actie. Professionele pictogrammen helpen u en uw omgeving ook om veilig te kunnen handelen.

Vele soorten en mogelijkheden

Een goede pictogram geeft dus snelle herkenbaarheid. Hoe opvallender de signalering is, des te veiliger de omgeving wordt. Kies dus altijd voor duidelijke pictogrammen met unieke uitstraling. Kleurstellingen en de vorm van de aanduiding kunnen hierbij helpen. Ook het gebruik van uitroeptekens en richtingaanwijzers geven de boodschap gemakkelijk en expliciet over. Op grote afstanden is het raadzaam om een groot pictogram te gebruiken.

Stickers bieden uitkomst wanneer u tijdelijk gebruik wilt maken van een pictogram. Zo kunt u kiezen voor stickers in verschillende formaten en materialen.

Meer informatie of hulp nodig?

ESE International helpt u graag verder. Als totaalleverancier op het gebied van evacuatie, bedrijfshulpverlening en EHBO, zijn wij uw aanspreekpunt. Wij leveren professionele pictogrammen en andere aanduidingen, die helpen om preventief de veiligheid van personen te verhogen en informatie te verstrekken waar nodig.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, vrijblijvend advies of maatwerk voor uw onderneming. Het team van ESE International staat voor u klaar, al 25 jaar!