Eerste zakelijke kennismaking

De eerste zakelijke kennismaking tussen Ben Beckmann (Prokonpack) en Joop Kaufman (ESE international) dateert inmiddels alweer van een slordige tien jaar geleden. Destijds Prokonpack voornamelijk voor het leveren van de meest uiteenlopende verpakkingsmaterialen – lees: dozen – aan ESE International. Sinds ruim een jaar heeft de totaalleverancier op het gebied van evacuatie, bedrijfshulpverlening en EHBO uit Veldhoven, de verpakkingsgigant uit de lichtstad een even volledige als doeltreffende verpakkingslijn laten installeren.

Protonpack profileert zich al vier decennia lang als een toonaangevende verpakkingsspecialist in de Benelux. Dat doet de onderneming van Beckmann middels innovatieve ideeën, slimme verpakkingsoplossingen en maatwerk op het gebied van verpakkingsmachines en verpakkingen. “Prokonpack maakt nu alweer enkele jaren op rij een even aanzienlijke als gezonde groei door, en hetzelfde geldt voor het bedrijf van Joop. Het is dan ook prachtig om te zien, dat beide organisaties min of meer met elkaar zijn meegegroeid. En waar we in de eerste jaren van onze samenwerking voornamelijk verpakkingsmaterialen leverden aan ESE International, ben ik er oprecht trots op, dat Joop er enige tijd geleden bewust voor heeft gekozen ons een complete verpakkingslijn in te laten richten op locatie. En natuurlijk blijft Prokonpack ook gewoon alle verpakkingsmaterialen.

OPTLEDGE
Een uitvinding van IKEA en het alternatief voor de klassieke houten pallet. OptLedge is een uniek packagingsysteem op het gebied van sterk en slim vervoeren. Beckmann: “Het patenteerde kunststof transsportsysteem – waarvoor wij de rechten voor het grootste gedeelte van Europa beschikken – is verkrijgbaar in verschillende maten, en maakt het gebruik van de “normale” pallets overbodig. Met OptiLedge besparen organisaties direct op transportkosten en overige kosten op materiaal, ruimte (hoogte en gewicht) en het voorkomen van beschadigingen. Een set OptiLedge-pallets heeft een draagvermogen van maar liefst 1.350 kilo!

GEZOND GROEI
“Als totaalleverancier op het gebied van evacuatie, bedrijfshulpverlening en EHBO, heeft de groei van mijn bedrijf de laatste jaren een enorme vlucht genomen.” aldus Kaufman. Of het nu gaat om de eigen productie van verbandmiddelen (Quick, red.), AED’s, verbandtrommels, rugtussen, BHV-kasten, brancards, werkkleding en de importeursrechten van de EVAC+CHAIR en Plum. Het aantal orders per dag is in de afgelopen jaren explosief gestegen. En dan heb ik het nog niet eens over alle zogeheten ‘losse middelen’ die -als gevolg van onze drogisterijvergunning- dagelijks op de verpakkingslijn belanden. Dagen met een slordige 200 bestellingen per dag, zijn eerder regel dan uitzondering, dus een tweede paktafel, inclusief bijbehorende benodigde personele uitbreiding, is als vanzelfsprekend aanstaande. Natuurlijk een nieuwe opdracht voor Ben en zijn medewerkers!”

LOGISTIEKE OPLOSSING OP MAAT
Wie over de drempel van het logistieke zenuwcentrum van ESE International in Veldhoven stapt, ontkomt er niet aan: de door Kaufman genoemde groei zijn onderneming, vertaalt zich overduidelijk in de praktijk van de werkvloer. Een indrukwekkende rollerbaan, paktafels, dozensluiter alsmede krimp- en wikkelmachines draaien er dagelijks op de spreekwoordelijke volle toeren. Beckmann: “Een uiterst moderne logistieke installatie welke we met veel plezier en enthousiasme hebben samengesteld en geïnstalleerd. En dan levert Prokonpack als vanzelfsprekend ook nog alle toebehoren: van diverse tapes tot krimpfolie en van opvulmateriaal tot verpakkingsmaterialen. Naast het uiteindelijke plaatsen van alle benodigdheden voor het logistieke centrum van ESE International, hebben wij ook het gehele voortraject begeleid.