Zorg dat u opvalt, ook in het donker!

Vergoot de veiligheid door een goede zichtbaarheid

Op het werk, bij evenementen, sportwedstrijden of in geval van calamiteiten is een goede zichtbaarheid heel erg belangrijk. Ook tijdens het hardlopen en in donkere en onveilige situaties moet u extra goed opvallen. Een goede en snelle herkenning is belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook die van uw omgeving. Er zijn vele situaties denkbaar waarbij het dragen van opvallende kleding van belang is. In dit blog leggen we uit waarom veiligheidshesjes onmisbaar zijn voor een goede veiligheid en waarom deze in bepaalde situaties en landen verplicht zijn.

In geval van nood

In geval van calamiteiten of in een noodsituatie moet er snel gehandeld kunnen worden om erger te voorkomen. Duidelijk instructies en herkenbaarheid helpt mensen in veiligheid te brengen, in gevaarlijke situaties en op onveilige plekken. BHV’ers, beveiligers en andere hulpverleners moeten dus snel herkend worden. Zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt en verlenen de eerste hulp. Veiligheidshesjes zorgen voor de snelle herkenbaarheid van deze personen. Ook bij rookontwikkeling of donkere, gevaarlijke situaties zijn reflecterende hesjes een goed hulpmiddel.

Tijdens het werk

Op de werkvloer is een goede zichtbaarheid noodzakelijk. Veiligheidshesjes helpen bij de veiligheid waar mensen (met elkaar) werken. Ook in donkere ruimtes of waar weinig licht is loopt men een groot veiligheidsrisico. Een veiligheidshesje valt op waardoor het risico op incidenten verkleint.

RWS Veiligheidshesjes

Bent u een aanspreekpunt voor een grote groep mensen? Ook dan is een hesje met de juiste uiting van belang. Zo herkent men u snel en kan men snel schakelen, ook in geval van calamiteiten.

Het gebruik van veiligheidshesjes vinden we terug in verschillende branches en werkzaamheden, zoals:

 • Bij verkeerscontroles
 • In de bouw
 • Bij de hulpdiensten
 • In het magazijn
 • Op donkere plekken
 • Bij werkzaamheden aan de weg of aan het spoor
 • In de industrie
 • Evenementenbranche

Sport en recreatie

Bij evenementen worden ook vaak veiligheidshesjes ingezet, zodat men snel kan herkennen bij welke medewerker ze terecht kunnen voor vragen. Of op een sportveld, zodat men direct hulp kan vragen aan een EHBO’er bij blessures en ongevallen. Tijd speelt een cruciale rol in geval van nood. Een goede zichtbaarheid van de EHBO’er is dus een absolute must!

Ook voor wandelaars en hardlopers is een veiligheidshesje erg belangrijk. In het donker moet uw omgeving u snel kunnen zien. Voorkom ongelukken en draag een hesje met reflecterende strepen zodat u goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Onderweg met auto of camper

Het is het raadzaam om ook veiligheidsartikelen mee te nemen voor onderweg. Heeft u pech met de auto? Of een ongeval? Veiligheidsvesten bieden een optimale herkenning wanneer u langs de kant staat. Zo herkennen medeweggebruikers u snel aan een opvallend geel of oranje hesje. Ook in het donker bieden deze hesjes uitkomst vanwege de fluorescerende en reflecterende oppervlakken.

In Nederland is het gebruik van een veiligheidsvest niet verplicht en hoeft u het hesje niet in de auto te hebben volgens de Rijksoverheid. Gaat u op reis naar het buitenland met de auto? In diverse landen is het wel verplicht om een hesje in bezit te hebben en te gebruiken. In sommige landen moeten de fluorescerende hesjes zelfs binnen handbereik zijn, dus mogen ze niet in de achterbak liggen. Of er moeten hesjes voorhanden zijn voor alle passagiers.

Er bestaan diverse regels en richtlijnen voor hesjes in de auto voor landen zoals:

 • België
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Tsjechië
 • Hongarije
 • Italië
 • Kroatië
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Slowakije
 • Spanje
 • Noorwegen
 • Polen
 • Portugal
 • Slovenië

Voorkom vervelende situaties en neem de juiste materialen mee op reis, zodat u voldoet aan de wettelijke verplichtingen en natuurlijk opvalt (ook in het donker) wanneer u langs de kant van de weg staat met pech. Laat u van te voren goed informeren over de actuele regels en wetten per land!

Ook voor professioneel gebruik

RWS veiligheidshesjes voldoen aan de richtlijnen van Rijkswaterstaat en zijn makkelijk aan te trekken over de werkkleding. De RWS hesjes worden voornamelijk gebruikt in het verkeer om zo op te vallen bij gevaarlijke situaties (in het donker). Bijvoorbeeld wanneer er wordt gewerkt aan het spoor, aan het wegdek of bij verkeerscontroles.

Rijkswaterstaat hanteert de Europese norm EN-20471, welke gericht is op hoge zichtbaarheid van de kleding. Belangrijk voor deze norm is dat er een minimale hoeveelheid fluorescerende stof wordt gebruikt voor de kleding en dat het vereiste reflecterende materiaal aanwezig is. Door het gebruik van dit extra reflecterende materiaal in de “H-vorm” wordt de zichtbaarheid vergroot waardoor er veiliger gewerkt kan worden in het donker of bij mist en rook.

Snelle herkenning? Kies voor een opvallende bedrukking

Wilt u extra opvallen? Veiligheidshesjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en met verschillende opdrukken. Zo kunt u kiezen voor een opvallende kleur oranje of geel, maar blauw, rood of groen. De fluorescerende hesjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk: M-L, XL-XXL, XXL, 3XL-4XL of One Size. Er zit dus altijd wel een hesje tussen dat u past!

Veiligheidshesjes oranjeU kunt uw hesjes naar wens personaliseren en laten voorzien van een eigen tekst of logo, zoals bijvoorbeeld:

   • EHBO
   • BHV
   • Ploegleider
   • Houdt afstand
   • beveiliging
   • Bezoeker
   • Pictogrammen
   • Bedrijfslogo’s
   • Website adres
   • Bedrijfsnaam of naam van het team

    

   Veiligheidshesjes GeelVoordelen van veiligheidshesjes

   Duidelijke herkenning
   Goedkoop en duurzaam in gebruik
   Val goed op in het donker
   Verhoogt de veiligheid van u en uw omgeving
   In vele situaties te gebruiken
   Beschikbaar in diverse kleuren en maten
   Geheel naar wens te bedrukken
   Voor op de werkvloer en recreatief gebruik
   Handig voor onderweg bij pech of (verplicht) bij autovakanties in het buitenland
   Makkelijk dragen en schoonmaken
   Makkelijk te onderhouden
   Veiligheidshesjes zijn al verkrijgbaar vanaf €2,95. Een kleine prijs voor een belangrijk veiligheidsmiddel.

   Vragen? Neem contact op!

   Veiligheidshesjes zijn dus onmisbaar in vele situaties. Bereid u goed voor en zorg dat u voldoende hesjes voor handen heeft, zowel op het werk als thuis.

   Heeft u vragen of heeft u meer informatie nodig? Neem contact op met het team van ESE International. We zijn elke werkdag bereikbaar van 08:00 uur – 17:00 uur via 040-2553700. Ook kunt onze chat gebruiken wanneer direct contact wenst. Of stuur ons een bericht via het contactformulier. Wij nemen vervolgens contact met u op. Ons ruime assortiment hesjes vindt u in onze webshop.

   Wij delen regelmatig blogberichten op onze nieuwspagina. Volg ons op de Social Media kanalen en blijf op de hoogte!