De grote voordelen van een megafoon

De voordelen van een megafoon

Goed verstaanbaar zijn voor een grote groep mensen?
Dan is de megafoon een uitstekende oplossing!

Hoe werkt een megafoon?

Megafoons zijn handige hulpmiddelen bedoeld voor het versterken van de stem. Zo wordt u goed verstaanbaar voor een grote groep mensen in binnen- en buitenruimtes. De megafoon is een draagbare versterker met luidspreker en microfoon. Dit compacte apparaat werkt op batterijen, een accu of 12V, zodat u de megafoon gemakkelijk mee kunt nemen. Zo kunt u de megafoon overal gebruiken en uzelf goed verstaanbaar maken.

U kunt kiezen tussen een megafoon met een geïntegreerde microfoon of megafoons met een losse microfoon. De modellen met een geïntegreerde microfoon zijn over het algemeen licht in gewicht, zeer handzaam en goedkoper. Bij de modellen met een losse microfoon hoeft u de megafoon zelf niet vast te houden. U bedient alleen de microfoon. Hang de megafoon om uw schouder of zet de megafoon neer, zodat deze als luidspreker kan functioneren. U kunt langer praten zonder extra inspanning en belasting. Wel zo prettig en comfortabel. Met een extra draadloze microfoon kunt u samen met iemand anders, snoerloos, gebruik maken van de megafoon. Handig als u meer bewegingsvrijheid nodig heeft of de handen vrij wil hebben bij het uitleggen van een presentatie.

Inzetbaar in vele situaties

Megafoons worden in vele situaties gebruikt. Bijvoorbeeld bij sportwedstrijden, evenementen, en demonstraties. Doordat de megafoon draagbaar is en een groot bereik heeft, bent u dan goed verstaanbaar. Ook in een druk bezochte ruimte of langs de weg met veel verkeer.

Megafoons zijn ook een goed hulpmiddel voor de BHV’er. Bij calamiteiten en ontruimingen moet er snel gehandeld kunnen worden. Instructies en aanwijzingen behoren duidelijk en goed verstaanbaar te zijn. Zeker wanneer iedere seconde telt in geval van nood! Zo kunnen omstanders direct de instructies opvolgen en verloopt de evacuatie en ontruiming veilig.

Wilt u direct de aandacht? De meeste megafoons hebben ook een sirene functie zodat u onmiddellijk de attentie van het publiek trekt.

Praktische voordelen van een megafoon

Makkelijk te dragen
Goed verstaanbaar voor een grote groep mensen
Geen uitgebreid speakersysteem nodig
Groot bereik van wel 1000 meter
Een megafoon al vanaf 0,5 kg
Werkt op batterijen, een accu of 12V
Binnen en buiten te gebruiken
Makkelijk op te bergen door het compacte formaat
Handig hulpmiddel in vele situaties
Te gebruiken in alle weersomstandigheden
Relatief goedkoop voor een groot bereik
Trek direct de aandacht!

Tips voor de aanschaf van een megafoon

Bereik

Megafoons met een hoger wattage dragen het geluid verder. Voor grotere evenementen, buitenruimtes en bedrijventerreinen bestaan er megafoons die een kilometer bereik kunnen hebben. Weersomstandigheden spelen hierin ook een rol. De juiste keuze voor een megafoon is dus afhankelijk van het bereik. Hoe groter het gebied, des te meer wattage u nodig heeft.

Voeding

Afhankelijk van het volumegebruik kunnen de batterijen snel leegraken. Check regelmatig of de megafoon nog voldoende batterijcapaciteit heeft. Zo kunt u de megafoon gebruiken wanneer nodig. Een extra set batterijen is goed om voorhanden te hebben wanneer u onverwachts langer gebruik moet maken van de megafoon.

Grootte & gewicht

Er zijn al megafoons leverbaar vanaf 0,5 kg. Erg handig als u de megafoon moet vasthouden of lopend de megafoon gebruikt. Wanneer u lang moet praten of uw handen wil vrij hebben, dan is het raadzaam of voor een megafoon te kiezen met schouderband of een megafoon met een losse microfoon.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op

Een megafoon is dus een uitstekend middel om u goed verstaanbaar te maken voor grote groepen, zowel binnen als buiten. Selectiecriteria zoals bereik, grootte, gewicht en de voeding zijn van belang bij de aanschaf van een megafoon.

Wilt u meer informatie? Of wilt u een megafoon aanschaffen voor uw organisatie? Het team van ESE International helpt u graag verder. Wij zijn elke werkdag via telefoonnummer: 040-2553700 bereikbaar. Voor vragen kunt u ook de chatfunctie gebruiken op onze website tussen 08:00 – 17:00 uur, van maandag t/m vrijdag.  Wanneer u het contactformulier gebruikt, nemen wij vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. Ons ruime assortiment professionele megafoons vindt u in onze webshop.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en blogberichten? Volg ons via Social Media of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Bekijk alle blogberichten.