Zorg voor een goed gevulde EHBO koffer!

Is uw EHBO koffer wel in orde? In veel Nederlandse huishoudens en bedrijven blijkt de EHBO koffer maar slecht gevuld te zijn. Spullen die ontbreken, over de datum zijn, of waar mensen niet van weten hoe te gebruiken, zo berichtte Metro Nieuws vrijdag 20 januari. Hoog tijd dus om uw EHBO koffer eens onder de loep te nemen. Nog beter: beoordeel het unieke concept van de Resc-Q-Assist verbandtrommel dan weet u zeker precies wat u in welke noodsituatie moet gebruiken en ziet u duidelijk in één oogopslag dat alle benodigde spullen aanwezig.

De EHBO koffer: wat heeft u nodig?

Waarschijnlijk heeft u er thuis of op het werk ook een: een EHBO koffer. Onmisbaar in geval van nood, om eerste hulp te verlenen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, van complete EHBO tas tot kleine EHBO kits. Hoeveel mensen er aanwezig zijn in een gebouw bepaalt in feite de grootte van de benodigde EHBO koffer. Met een drukverband, pleisters, tape en een schaartje komt men vaak al een heel eind. Maar wat hoort er nu eigenlijk verder in een EHBO koffer te zitten? Het Oranje Kruis heeft een aantal richtlijnen opgesteld om de juiste inhoud van de koffer te bepalen. Hieronder leest u een aantal essentiële hulpmiddelen die in de EHBO koffer aanwezig dienen te zijn:

  • Gaaskompressen;
  • Reinigingsmiddel;
  • Pleisters;
  • Snelverband;
  • Pincet;
  • Latex handschoenen;
  • Wondhechtstrips;
  • Verbandschaartje.

Kennis van eerste hulpverlening

Ervoor zorgen dat de EHBO koffer met de juiste hulpmiddelen gevuld is, is een eerste stap. Echter blijkt het met de parate kennis om eerste hulp te verlenen voor veel mensen lastig.

Weet u wat u in welke situatie moet doen? Hoe u een verband moet aanleggen of een bloedende wond moet stelpen? Wat u moet doen in het geval van een brandwond?

ESE International heeft om dit probleem op te lossen de Resc-Q-Assist EHBO koffer ontwikkeld. Deze koffer biedt een handleiding waarop u precies kunt zien welke hulp u in een bepaalde noodsituatie moet verlenen en welke middelen u hiervoor kunt gebruiken.

Resc-Q-Assist EHBO koffer

Omdat het verlenen van eerste hulp voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid is, kan dit voor nogal wat vraagtekens zorgen. Wanneer men eerst uit moet zoeken welke handelingen verricht moeten worden, kan dit tot vertraging leiden. In geval van nood is tijd een cruciale factor. De Resc-Q-Assist EHBO koffer helpt u met eenvoudige criteria de juiste diagnose te stellen. Vervolgens kunt u door middel van aanwijzingen de juiste hulpmiddelen kiezen om het slachtoffer te behandelen. De Resc-Q-Assist geeft u als hulpverlener dus het vertrouwen om op de juiste manier te handelen in geval van nood!

ESE International: kennis van EHBO en BHV!

Wilt u verzekerd zijn van een goed gevulde EHBO koffer? Of ervoor zorgen dat u de juiste kennis paraat heeft om adequaat te kunnen handelen in geval van nood? Neem dan eens contact op met ESE International. Als totaalleverancier op het gebied van BHV en EHBO kunnen wij u adviseren en van de juiste kennis voorzien. Als ontwikkelaar van de Resc-Q-Assist EHBO koffer hebben wij inmiddels al veel bedrijven bij kunnen staan op weg naar een goed georganiseerde bedrijfshulpverlening!

 

Resc-Q-Assist in beeld