MKB

Snelle bedrijfshulpverlening binnen het MKB

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als een van uw medewerkers letsel oploopt, kan er sprake zijn van een bedrijfsongeval. Als werkgever in het MKB heeft u een zorgplicht, waarbij u wettelijk verplicht bent een Risico Inventarisatie- en Evaluatieplan te maken. Ook legt u daarin vast hoe de bedrijfshulpverlening is georganiseerd en welke maatregelen om ongelukken te voorkomen zijn genomen. Deze gegevens vormen samen het BHV plan. Om het werkgevers in het MKB makkelijk te maken, heeft ESE International de Resc-Q-Assist EHBO koffer ontwikkeld. Zo weet u zeker dat u of uw werknemers adequaat kunnen handelen bij een bedrijfsongeval.

De Resc-Q-assist biedt hulp in bedrijven

Door middel van het maken van een Risico Inventarisatie – en Evaluatie (RI&E), krijgen u en uw werknemers inzicht in het aantal, de ernst en aard van de mogelijke risico’s binnen uw bedrijf. Er zijn speciale tools en checklist voor het maken van deze RI&E. Het BHV-plan is een onderdeel hiervan. Hierin staat beschreven hoe men moet handelen bij een ongeval, brand of andere noodsituatie.

Misschien net zo belangrijk als het BHV-plan zelf, is de aanwezigheid van BHV hulpmiddelen binnen uw bedrijfspand. ESE International kan u helpen bij het in kaart brengen van de benodigde BHV hulpmiddelen binnen uw organisatie, als aanvulling op uw BHV plan. Een van de hulpmiddelen die we hier willen belichten en die wij ieder bedrijf in het MKB, groot of klein, willen aanraden is de Resc-Q-assist EHBO koffer.Snelle bedrijfshulpverlening binnen het MKB

Meer zelfvertrouwen in geval van nood

De Resc-Q-Assist EHBO koffer geeft hulpverleners een steuntje in de rug. Of u nu al jaren een BHV-certificaat heeft maar nog nooit eerste hulp heeft verleend, of juist een doorgewinterde hulpverlener bent: in geval van nood is het prettig om snel en precies te weten wat er moet gebeuren. Zelfvertrouwen in deze lastige situaties zorgt ervoor dat u op de juiste wijze hulp kunt bieden en erger kunt voorkomen. Maar wat maakt de Resc-Q-Assist nu zo speciaal?

Hoe werkt de Resc-Q-Assist?

De Resc-Q-Assist bevat een kleurenwijzer, die precies laat zien wat de BHV’er moet doen bij welke calamiteit. De kleuren op de kleurenwijzer corresponderen met de kleuren op de verpakkingen in de EHBO koffer, zodat men in een oogopslag kunt zien welke handelingen men moet verrichten. De BHV’er volgt simpelweg het EHBO stappenplan op de instructiewijzer van buiten naar binnen.

Resc-Q-Assist in beeld

 

 

De voordelen van de Resc-Q-Assist op een rij

  • Altijd de juiste hulp kunnen bieden door duidelijke instructies;
  • Zowel ervaren als onervaren hulpverleners kunnen ermee werken;
  • Georganiseerde en overzichtelijk EHBO koffer voor snel moeten handelen;
  • Voldoet aan de strengste eisen op het gebied van hulpverlening;
  • In een noodsituatie wordt er kostbare tijd bespaard;
  • Effectief en gebruiksvriendelijk;
  • Beschikbaar in 3 verschillende afmetingen en 2 kleuren;
  • De Resc-Q-Assist is gemaakt van stevig materiaal
  • Geheel vrijblijvende offerte en advies op maat voor uw organisatie!

 

Snelle bedrijfshulpverlening binnen het MKB

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de Resc-Q-Assist EHBO-koffer? Neem dan gerust contact met ons op en bekijk eens het filmpje over de Resc-Q-Assist. Naast advies over het gebruik van deze EHBO koffer, is het ook belangrijk dat de koffers van de juiste en voldoende inhoud zijn voorzien. Onderhoud is dus zeer raadzaam. Ook dit kan ESE International voor u verzorgen, zodat u goed voorbereid bent op ongelukken en noodsituaties.

 

Overig nieuws

Snel en veilig evacueren met een vluchtladder

Snel en veilig evacueren met een vluchtladder

Bij brand in een woning of gebouw moet u snel en veilig kunnen vluchten. De...

De voordelen van een megafoon

De voordelen van een megafoon

Goed verstaanbaar zijn voor een grote groep mensen? Dan is de megafoon een uitstekende oplossing!...

Met een AED worden levens gered

Met een AED worden levens gered

Het levensreddende belang van een AED In dit blog geven we u meer informatie over...