Resc-Q-assist

5 goede redenen voor een professionele EHBO koffer

Waarom u vooral voor een professionele EHBO moet kiezen?

Het is niet alleen verplicht voor organisaties, maar het is ook nog eens verstandig: investeren in een goede EHBO koffer. U kunt natuurlijk kiezen voor de eerste de beste EHBO kit bij een bekend drogisterij. Echter is dat niet aan te raden. In dit blog vertellen we u een aantal redenen om te investeren in een goede, professionele EHBO koffer. Wilt u weten welke EHBO koffer geschikt is voor uw branche of organisatie? ESE International helpt u graag met tips en advies!

1 – Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden. Maar een ongeluk is zo gebeurd. U staat er niet dagelijks bij stil, omdat dergelijke ongevallen nu eenmaal niet vaak voorkomen (gelukkig!). Maar als er zich een ongeval of calamiteit voordoet, wilt u goed voorbereid zijn. Wellicht heeft u een aantal goed opgeleide BHV’ers binnen uw organisatie. Maar om deze eerste hulpverleners goed hun werk te kunnen laten doen, zijn goede professionele materialen nodig. Hiermee wordt erger voorkomen! Kwalitatief goede EHBO materialen zijn onmisbaar bij een juiste hulpverlening. Investeer daarom in een professionele EHBO koffer; met mindere kwaliteit maakt u zaken mogelijk erger.

2 – EHBO koffer inhoud volgens officiële richtlijnen

Het Oranje Kruis, de onafhankelijk certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp, biedt richtlijnen voor de inhoud van een EHBO koffer. Echter staat hier geen verplichting op. EHBO koffers mogen zelf samengesteld worden. Het is dan ook aan te raden om een professionele EHBO koffer aan te schaffen bij een erkend leverancier. Een partij die verstand heeft van eerste hulpverlening per branche. De inhoud kan aangepast worden aan de omgeving waarin men werkt, waarbij een onderscheid gemaakt kan worden tussen laag risico omgevingen en hoog risico omgevingen. Het materiaal van dergelijke EHBO koffers is van zodanige hoge kwaliteit, dat deze overal ingezet kunnen worden. De beoordeling hiervan kan enkel door professionele leveranciers gemaakt worden. Kies dus voor professionaliteit!

3 – Onderhoud van de professionele EHBO koffer

Het voordeel van een professionele EHBO koffer, is dat deze onderhouden kan worden door de betreffende leverancier. Onderhoud vraagt om kennis en deskundigheid. Bij ESE International bieden we bijvoorbeeld onderhoudsmogelijkheden aan op het gebied van controle, reiniging en aanvulling. Door middel van controleformulieren en een zorgvuldige administratie, houden wij bij welk onderhoud er is gepleegd en nemen wij 1 keer per jaar contact op voor het maken van een afspraak. U wordt bij professionele EHBO koffers dus ook professioneel ontzorgd!

professionele EHBO koffer

4 – Producten, kennis en kunde onder één dak

Bij een erkend totaalleverancier kunt u niet alleen professionele EHBO koffers aanschaffen, maar profiteert u meteen van de kennis en kunde die de leverancier te bieden heeft. ESE International heeft al jaren ervaring op het gebied van EHBO en BHV en kan u daarom ook met raad en daad te woord staan. Ook plukt u de vruchten van ons onderzoek en onze innovaties: denk bijvoorbeeld aan de speciaal door ons ontwikkelde Resc-Q-Assist EHBO koffer, die het werk voor de BHV’er een stuk gemakkelijker maakt door middel van een overzichtelijke kleurenwijzer die aangeeft wat de BHV’er moet doen.

5 – Een professionele EHBO koffer is effectief én gebruiksvriendelijk

Tijd is kostbaar in geval van nood. Daarom moet een EHBO koffer effectief én gebruiksvriendelijk zijn ingericht. De benodigde materialen moeten eenvoudig voor het grijpen liggen en hun werk doen. Ook hierbij is kwaliteit key. Kies dus niet voor de goedkope, slechte kwaliteit, kies voor professionaliteit! Neem contact op met ESE International als u ook kiest voor kwaliteit en professionaliteit.

Meer informatie over professionele EHBO koffer

Conclusie, een professionele EHBO koffers bieden uitkomst bij een eventuele calamiteit. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van EHBO materiaal? ESE International is uw aanspreekpunt en totaalleverancier op het gebied van evacuatie, bedrijfshulpverlening en EHBO. Neem contact met ons op voor meer informatie en maatwerk van EHBO koffers en materialen. Voor wel zowel voor kleine als grote bedrijven en particulieren bieden wij de juiste oplossingen. Wij helpen u graag verder.