Brandwondenverzorging

Wat te doen bij brandwonden?

Kies voor de beste brandwondenverzorging

Op het werk en thuis is de kans op een ongeluk en dus de kans op brandwonden aanwezig. Wist u dat brandwonden in de hoogste categorie behoren van ernstig letsel? Weet u wat u of uw BHV’er moet doen bij het verlenen van eerste hulp in dit geval? In dit blog geven wij u enkele tips en oplossingen bij het oplopen van brandwonden.

Hoe ontstaat een brandwond?

Tijdens het sporten, koken of werk kunnen brandwonden ontstaan. Heet water over de huid, een ongeluk op het werk met bijvoorbeeld chemicaliën, een sliding over het grasveld of vloer, of verbranding bij te lang in de zon lopen. Het zijn enkele voorbeelden, waarbij het belangrijk is om direct de juiste brandwondenverzorging te bieden. Dit om schadelijke gevolgen, op langere termijn en grotere schaal, te beperken. De huid is immers zeer kwetsbaar en moet goed verzorgd worden.

De impact van brandwonden

In de afbeelding hiernaast ziet u een overzicht van de huidlagen en de impact van brandwonden op in de huid. Zoals eerder aangegeven is het dus van groot belang om snel de juiste brandwondverzorging toe te passen om vitale weefsels te verzorgen.

Kenmerken

 • Eerstegraads brandwond; pijnlijk, droog en een rode plek.
 • Tweedegraads brandwond; ontstaan van blaren, roze en witte plekken
 • Derdegraads brandwond; De brandwond is diep, (deels) kapotte zenuwen en geel-bruine kleuring. Bij verkoling is de huid zwartgeblakerd.

wat te doen bij brandwonden

 

Burnshield brandwondenverzorging

Burnshield biedt uitkomst als het gaat om brandwondenverzorging in de eerste hulp fase. De Burnshield artikelen helpen om de verwonding af te koelen, tegelijkertijd te verzorgen en werkt antibacterieel.

Zo kunt u de Burnshield producten gebruiken voor kleinere brandwonden. Hierbij is spray een goed werkend product en handig voor onderweg en in de auto. Bij tweedegraads brandwonden gaat de voorkeur eerder uit naar het gebruik van de brandwondkompressen.

Het belangrijkste bij het eerste hulp verlenen is dat de hitte uit de wond getrokken wordt, zodat het slachtoffer niet zo veel pijn heeft. De Burnshield producten hebben een verkoelende werking en geven bacteriën geen kans. Deze artikelen zijn ook een must als u geen stromend en koud water voorhanden heeft of wanneer u onderweg bent. Dus bereid u goed voor en zorg voor de juiste producten bij brandwondenverzorging.

Hoe te handelen

 1. Koel de brandwond. Geen kraan of douche in de buurt? Gebruik de Burnshield producten.
 2. Bedek de wond met de speciale wond Burnshield Gel om bacteriën buiten de wond te houden en infectie te voorkomen.
 3. Bij blaren of een open wond, direct actie ondernemen en een arts / EHBO post raadplegen en verdere instructies opvolgen.

Voordelen van de producten van Burnshield

 • Direct verkoelend
 • Geschikt voor alle brandwonden
 • Verlicht de pijn
 • Voorkomt littekenvorming
 • Ontsmet de brandwond
 • Doodt bacteriën
 • Handige spray voor onderweg
 • Werkt stimulerend
 • PH-neutraal en hypoallergeen
 • Hecht niet aan de wond

Goed om te vermelden: raadpleeg bij ernstige brandwonden altijd een arts!

De Easy Care Kit bevat Burnshield producten die direct verkoelend en pijnstillend werken. Deze compacte kit bevat eerste hulp materiaal om brandwonden, schaafwonden en andere oppervlakkige letsels te verzorgen. Voor in huis, op het werk of op uw vereniging erg handig om binnen handbereik te hebben. Ook ideaal voor op de camping, boot of bij het sporten.

Vrijblijvend advies nodig? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over de producten van Burnshield? ESE International helpt u graag verder. Als totaalleverancier op het gebied van evacuatie, bedrijfshulpverlening en EHBO, zijn wij uw partner voor het leveren van brandwondenverzorgingsproducten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, vrijblijvend advies of maatwerk voor uw onderneming. Of bekijk alle producten van Burnshield voor het verzorgen van brandwonden.