skip to Main Content
info@ese-int.nl | +31 (0) 40 255 3700 | ESE International B.V.
Login     Registreren    
Kies Voor Goede Handhygiëne

Waarom is een goede handhygiëne zo belangrijk?

Verspreiding van ziektekiemen

De meeste ziektekiemen worden via je handen overgebracht, daarom is handhygiëne zo belangrijk. Hiermee kunt u namelijk de verspreiding van ziektekiemen tegengaan en hiermee voorkomt u dat u of een ander ziek wordt. Ziektekiemen zijn te bestrijden door het wassen van de handen met water en zeep. Wanneer er geen water en zeep voorhanden is, kan er het beste gekozen worden voor een desinfecterende handgel.

Onze handen komen dagelijks in contact met oppervlaktes die niet gereinigd kunnen zijn. Op het werk, thuis, op school en tijdens het sporten. Het vastpakken van een deurklink, gebruik van het toilet of de lift en het vasthouden van een trapleuning. En dan zijn dit nog maar enkele van de vele voorbeelden waarmee onze handen dagelijks in contact komen. Door niet met de handen in het gezicht te komen en regelmatig goed de handen te wassen, wordt de kans verkleind dat ziektekiemen worden verspreid en dat iemand in uw omgeving of uzelf ziek wordt.

Is er geen water of zeep voorhanden? We leggen u graag uit hoe u ook in dit geval uw handen kunt ontsmetten.

Schone handen zijn belangrijk

Antibacteriële gel biedt de uitkomst om de handen te ontsmetten en bacteriën en andere micro-organismen onschadelijk te maken zonder water en zeep. Door het desinfecteren van de handen worden ziekteverwekkers gedood. Handgel in een flesje is bijvoorbeeld makkelijk in gebruik en ideaal voor onderweg. Ook voor in de auto, op het bureau, in het openbaar vervoer en andere plekken waar geen water voorhanden is.

Handgel is een effectief middel om te gebruiken bij de entree van een een gebouw of locatie zodat we de handen kunnen ontsmetten bij binnenkomst en weggaan. Ook kan het een extra zorgvuldige aanvulling zijn voor een goede hygiëne na het handen wassen op openbare- of drukkere plekken.

Wat belangrijk is om te weten voor u een handgel koopt, is dat het alcoholpercentage minimaal 70% dient te zijn om werkzaam te zijn tegen virussen. Bij een lager percentage alcohol is de werking veel minder effectief. Dit kan ervoor zorgen dat ziektekiemen alsnog worden overgedragen.

Het gebruik van handgel

  • Breng een aantal druppels gel aan op droge handen
  • Verspreid de handgel goed over de handen en vingertoppen (wrijf het ook tussen de vingers) voor minimaal 30 seconden
  • Wrijf de handgel uit totdat de handen droog zijn. Gebruik geen papier of handdoek om de handen te drogen

Verschillende soorten handgel

Er bestaan diverse soorten handgel, verpakt in handige kleine knijpflesjes voor onderweg of grotere flessen met een doseerpomp. Deze laatste variant zien we tegenwoordig vaak terug bij de entree en uitgang van diverse gebouwen, zodat snel en effectief de handen gereinigd kunnen worden.

Handgel

Deze handgel is van compact formaat om snel en hygiënisch handen te ontsmetten zonder water en zeep.

Doodt 99,9% van de bacteriën
Droogt zeer snel
Handen voelen schoon en zacht
Bevat 75% alcohol
Handig voor onderweg
DA / CE / MSDS gekeurd

Lees meer
Handgel voor een goede handhygiëne

Antibacteriële gel

Handgel met handige doseerpomp.

Slechts één druk op de pomp nodig
Wordt veel gebruikt in winkels en kantines
Bevat 70% alcohol
Binnen 30 seconden schone handen

Lees meer

WHO aanbevolen handrub

Reinigingsmiddel dat voor handen en oppervlaktes gebruikt kan worden.

Ontsmetten van handen, meubilair, deurklinken, telefoons en andere materialen.
Zeer effectief ontsmettingsmiddel door de 80% alcohol conform WHO formule
Grootverpakking van 5 liter
Voor thuis en op het werk

Lees meer
Ontsmettingsmiddel

Wij helpen u graag

Heeft u meer informatie nodig? Neem direct contact met ons op. Ons team helpt u graag verder met meer informatie en vrijblijvend advies. Of bekijk ons ruime assortiment producten voor handhygiëne en beschermingsmiddelen in onze webshop.

Back To Top