Gebruik de juiste EHBO materialen in de horeca en voedingsindustrie

Waarom werken met speciale EHBO materialen in de horeca en levensmiddelenindustrie?

Ook in de horeca en levensmiddelenindustrie kan een ongelukje zomaar gebeuren. Calamiteiten tijdens het bereiden van gerechten of in de bediening komen regelmatig voor. Een goede voorbereiding om eerste hulp te kunnen verlenen is noodzakelijk, maar ook verplicht in de horecabranche en voedingsindustrie! Voor ondernemingen en organisaties bestaan er strenge regels en richtlijnen volgens HACCP wanneer zij werken met voedingsmiddelen. Daarom bestaan er ook speciale HACCP EHBO koffers en verbanden. Dit om de juiste middelen in te kunnen zetten voor een goede hulpverlening en daarnaast aan de regels en richtlijnen te voldoen.

Waar staat HACCP voor?

HACCP is de afkorting van Hazard Analysis and Critical Control Points, een voedselveiligheidssysteem. HACCP is sinds 1995 wettelijk verplicht voor alle organisaties die te maken hebben met de productie van voedingsmiddelen. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Elke horecaondernemer moet zijn bedrijf continu blijven controleren, om te waarborgen dat de hygiënevoorschriften worden nageleefd. Het HACCP-systeem biedt duidelijke instructies en documentatie over alle aspecten omtrent hygiëne en helpt bij het opsporen en elimineren van hygiënische gevaren.

Voorbeelden van richtlijnen en principes van de HACCP

Hazard: gevaar dat in een product aanwezig kan zijn en een bedreiging kan vormen voor de gezondheid van de consument.
Analysis: analyseren van de mogelijk aanwezige gevaren. Dit kan ook worden weergegeven in een formule, namelijk: risico = kans x ernst.
Critical Control Points: controle op de punten binnen het veiligheidssysteem om gevaar te voorkomen.

De zeven principes binnen HACCP:

  1. Inventariseer de eventuele gevaren binnen het bedrijf
  2. Bepaal de controlepunten (CCP’s), deze moeten onder controle gehouden worden
  3. Per controlepunt stel je een norm vast
  4. Toezicht houden op de controlepunten
  5. Bepaal hoe de controlepunten gecorrigeerd dienen te worden. Welke actie is nodig wanneer tijdens een controle blijkt dat een CCP niet aan de vastgestelde norm voldoet?
  6. Controleer het opgestelde HACCP plan (periodieke controle)
  7. Documenteer en registreer alle controles

Verbandkoffer HACCP

Om aan de HACCP regels en richtlijnen te voldoen en mogelijke risico’s te beperken, heeft u de juiste EHBO producten nodig. De speciale Horeca verbandkoffers zijn daarom onmisbaar bij calamiteiten binnen de horeca of voedingsindustrie.

De HACCP EHBO koffer onderscheidt zich van andere koffers, aangezien de huidkleurige pleisters hierin zijn vervangen voor blauwe pleisters. Deze blauwe pleisters zijn voorzien van extra kleefkracht en een waterafstotend kunststof laagje. Door de kleur is de pleister gemakkelijk terug te vinden, maar daarnaast bevat de pleister ook een laagje metaalfolie. Hierdoor zijn de pleisters detecteerbaar en kunnen ze gesignaleerd worden door de meeste elektromagnetische detectoren in de voedingsindustrie.

Door de handige wandhouder kunt u de HACCP koffer plaatsen op een zichtbare, makkelijk bereikbare plek. Ook zijn de desbetreffende verbandmiddelen los verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zijn uw koffers niet meer compleet of up-to-date? Kies dan voor de speciale HACCP vullingen. Zo kunt u eenvoudig uw huidige koffers aanvullen en zijn deze weer volledig en klaar voor gebruik!

Haccp verbandmiddelen met blauwe kleurVoordelen van speciale HACCP verbandmiddelen

Voldoen aan regels en richtlijnen van de HACCP
Opvallende blauwe kleur
Verloren pleisters snel detecteren met behulp van een metaaldetector
Voor de horeca en levensmiddelenindustrie
Altijd de juiste middelen voorhanden
Complete HACCP EHBO koffer uit voorraad leverbaar!

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de speciale EHBO producten voor de horeca en voedingsindustrie? ESE International helpt u graag verder met meer informatie omtrent de aanschaf van de juiste producten. Ons team staat elke werkdag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Of volg ons op social media waarbij we onze blogberichten regelmatig delen.